MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Saturday, August 20, 2011

Katira Abu Bakar.. JB Only ^___^

Assalam & Selamat Sejahtera..

Yess!!! Akhirnya aku dapat jugak minum air kathira.. sedap weh.. series.. kalau tiba bulan puasa aku memang akan cari air ni. Tapi tak nak yang jual dalam cawan yang 1 bungkus RM1 tu.. yang tu semua tak asli..kalau Katira Abu Bakar kompem asli. 

Rasa dia memang agak pekat sebab dicampur dengan susu. Ada orang memang tak suka sebab rasa dia yang agak manis & pekat tu. Tapi bagi aku air Katira Abu Bakar ni memang superb! First time aku minum air ni masa tu kat bazar Plaza Angsana, Johor Bahru. First time minum memang agak terangkat lah dengan rasa dia hehehe. Lepas tu tiap kali bulan puasa memang tak sah lah kalau tak minum air ni. Menu wajib tu :P. 

Ish tapi agak terkejut dengan harga dia yang mahal. 1 bungkus RM3.30.. peh memang agak mahal la kan..  



Sesiapa yang tak pernah minum air ni, rupa dia macam kat dalam gambar atas tue & dalam dia memang ada macam-macam isi antaranya biji selasih, halwa kabung, gula batu, cincau dll.. yang paling best air ni dicampur dengan ais krim soda.. 

Ada yang cakap asal dia dari Singapura & ada jugak sumber yang cakap dia berasal dari Pakistan. Entahlah yang aku tau ianya memang superb & awesome :P

Jom Jalan-Jalan JB untuk cari Air Katira Abu Bakar ^___P 


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

3 comments:

Hans said...

owh
ini dia campur susu plak ek?
macam manis jer
manis sangat tak?

Jom Sign Up Online Survey Dan Tebus Hadiah Anda

HaNya Aku.. said...

hans : yup.. memang manis pun tapi terbaek :)

R.T.W said...

Mungkin mahal sebab rencah dalam air tu. Tetiba terasa nak cari kat bazaar berdekatan. Thanks!

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails