MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Tuesday, May 25, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Masa first time dengar lagu ni rasa best jugak tapi i lebih suka dengan lagu Adira sebab bait-bait liriknya.  Lepas je AF habis.. kat ofis i sibuk cari semua lagu-lagu 5 finalis akhir sebab semua lagu-lagu mereka best-best belaka. 

Tiap masa sakan bukak lagu yang sama je hehe.. sampaikan i pun tergolong sama macam dorang jugak.. siap letak dalam handphone gitu kan ~ngee. Tapi hari ni I terpanggil untuk buat entry pasal tajuk lagu ni. Ni pun bila kawan sebelah meja i kat ofis yang beria-ria cerita pasal lirik lagu ni. Siap explain kat i lagi...huh.. layan kan je :P

Baru hari ni i sempat baca lirik lagu ni.. wah betul-betul menyentuh kalbu. Pada i lagu ni bukan hanya untuk pasangan bercinta je.. tapi juga untuk kawan, kenangan juga kehidupan. I memang sangat-sangat terasa bila baca bait kata-kata dari lirik lagu ni. Kemungkinan ada kena mengena dengan diri i jugak selepas banyak sangat peristiwa yang berlaku pada i sejak akhir-akhir ni. Apapun.. HADAPI DENGAN SENYUMAN ok :P


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

2 comments:

::dAuZsHaNLeY:: said...

1st time dgr mcm lagu zaman 90an dulu..
tp lagu baru..ok la lagu ni...

HaNya Aku.. said...

tu lah macam lagu rok dolu-dolu kan

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails