MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Monday, April 25, 2011

Tak Sangke Adek Aku Glemer Sampai Kene Kejar Dengan Warga Asing :P

Hoolaa.... beberapa hari yang lepas, masa aku amik adik aku balik kerja, macam biasa dia semangat waja bercerita pasal kisah kat tempat kerja. Selalunya kalau die cerita aku buat bodo je.. hehehe almaklumlah aku kan pendengar yang baik sebab tu masa die cerita aku takde respon.. ups " ____ " Tapi kali ni cerita dia macam best sikit. 

Cerita die lebih kurang macam ni. Die kerja sebagai promoter kat Lovely Lace. So macam biasa kalau dah kerja promoter kenalah ringan mulut nak berbual dengan customer. Lagi-lagi bila tempat kerja die tu jual barang-barang hadiah untuk kapel-kapel. So konon-konon die nak tolong lah customer ni cari barang untuk makwe die. Agaknya adik aku ni terlebih peramah kot sampaikan orang tu boleh tersangkut kat die ngeh ngeh.

Eh lupa pulak nak beritahu, customer ni seorang lelaki yang hensem jugak la (adik aku cakap) sebab dia orang Iran. Dia ni student kat UTM (tak tau la betul ke tidak, tapi adik aku cakap die memang ade kad student) Masa hari first die datang ingatkan memang betul-betul nak beli barang untuk GF.. tapi tak sangke pulak hari esok, esok dengan esoknya dia asik datang je kat tempat kerja adik aku tu. Ish.. sungguh-sungguh seram oke.. 

Dan yang paling-paling tak sangka, masa 24hb hari tu, masa aku nak amik adik aku balik kerja aku tengok dia bawak balik beg besar.. rupa-rupanya dapat hadiah... wow romantik oke :P

Bunga 1

Bunga 2 

 Bunga 3

 Amboi tak cukup dengan bunga siap dapat hamper chupa chups lagi.. mak aihh

 

Adik aku cakap bunga yang dia terima tu dia dapat satu persatu... tapi dalam hari yang sama. Kirenya dalam hari tu asik muka dia je lah dapat bunga. Siap plus dengan hamper chupa chups lagi.. peh romantik gile lah pulak kan :P...

Hari ni rasanya adik aku dah cakap kat dia yang dia tak boleh terima mamat tu. Alhamdulilah mamat tu boleh terima dengan hati terbuka. Almaklumlah umo baru masuk 18 tahun. Lebih baik dia fikir pasal nak sambung belajar daripada fikir benda yang tak berfaedah macam ni kan. Yang lebih penting bagi akak dia ni ha lepas dulu ngeh ngeh :P

P/S : Perlu berhati-hati dengan orang yang kita tak kenal... Kalau tak suka, perlu terus terang dengan cara yang elok supaya tidak menyakitkan hati si dia. Renung-renungkan & selamat beramal " ______ "


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

7 comments:

ASaDa RyutaRo said...

waaaa.. dahsyat lelaki iran tu. romantik.. hahaha..

tahniah untuk adik awak tu ea..

sekapur said...

demm..org2 foreigner memg cmtu..tpi kn hati2..tkt bila da tersngkut..pyh..^.^v

HaNya Aku.. said...

sekapur : betul tu.. yang penting kita kena hati-hati :P

HaNya Aku.. said...

asada : betul2 romantik... tapi nasib baik bukan romantik yang menakutkan hehehehe

alexa yussida said...

wahlaa romantik habess tapi mmg kena hati2..bahaya gak depa nih..huu

nape tak pass aje kat akk die ni..keke


sis,sorry baru smpat mai..duk kalut ngn klas..huu^^ slam knl na

Revablogspotlive said...

wahh bestnyer dpt bebunga dr foreigner..keh :)

HaNya Aku.. said...

alexa : ups pas kat akk die? kalau encem boleh je ngeh ngeh :P salam kenal jugak oke

reva : tu lah kan best kalau akak dia ni pun dapat jugak huhuhuh

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails