MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Wednesday, June 16, 2010

Tu lah... ganas sangat kan dah krem..

13/6/2010

Buat pertama kalinya dalam hidup i main futsal... ish jangan gelak tau.. sungguh tak baik... at least i mengaku pe huhuhu.. ni semua bermula apabila kawan-kawan i anjurkan tournament secara liga. Masa mula-mula just nak datang untuk meriahkan suasana je.. memang takde niat langsung nak main.. setakat tengok boleh lah :P

Kalau tak silap i.. team wanita ade 8 team.. lelaki pulak ada 10 team.. memang meriah gila... sebelum game bermula dorang wat tarian poco-poco... disebabkan i datang lambat i tak dapat nak tunjukkan kehandalan i dalam berjoget.. wah gitu :P

Masa 1st game... i tak masuk.. konon-konon nak jadi pom-pom gurl... nak berjoget kalau dorang dapat gol (sebenarnya kalis sebab tak reti main hahaha) masa game yang 1st ni kalau tak silap i dapat 2-0

Lepas game yg 1st tu lah perasaan i memberontak nak main.. lantaklah walaupun tau akan memalukan diri sendiri sebab tak reti main... lagipun orang memang pack gila tapi wat bodo sudah huhuh... 

Masa game yang ke-2 i berpeluang main.. yess huhuhu.. tak sabar nak tunjukkan kehebatan dalam berfutsal ~ngee... time ni dapat 6-0.. wah terer gile kan :P

Tiba game yang ke-3 i main lagik... masih menunjukkan kehebatan i huhuh.. time ni lak kalau tak silap i dapat 1-0 ... ish memang betul-betul tere gila

Disebabkan ketereran i tu lah kaki i masih krem sampai ke hari ni... kejang sume otot-otot ni huhuh... 


Futsal adalah permainan bola yang dimainkan oleh dua tim, yang masing-masing beranggotakan lima orang. Tujuannya adalah memasukkan bola ke gawang lawan, dengan memanipulasi bola dengan kaki. Selain lima pemain utama, setiap regu juga diizinkan memiliki pemain cadangan. Tidak seperti permainan sepak bola dalam ruangan lainnya, lapangan futsal dibatasi garis, bukan net atau papan.
Futsal turut juga dikenali dengan berbagai nama lain. Istilah "futsal" adalah istilah internasionalnya, berasal dari kata Spanyol atau Portugisfutbol dansala.


Maklumat lanjut : TENGOK SINI

P/S : Eh lupa lak nak bitau.. sume yang 0 tu... semua team i yang punya hahaha... tere kan :P Namun begitu tengah kemaruk nak main lagi.. ada sesiapa yang nak wat game tak.. ajaklah i ye :P


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

3 comments:

sekapur said...

xpe2..janji dapat sepak bola bahh..huhu

HaNya Aku.. said...

sekapur : sepak jangan tak sepak :P

HaNya Aku.. said...
This comment has been removed by the author.

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails