MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Sunday, January 16, 2011

Akhirnye Aku Kena Bayar Jugak.... Adehhh

Pengumuman...

Bulan 2 ni roadtax aku dah  tamat tempoh, so dengan bangganye seperti tahun-tahun yang lepas, dah mula simpan duit untuk renew roadtax akhir bulan 2 nanti.. dan dengan bangganye lagi sekali aku teringat saman-saman aku yang aku tak pernah bayar tu... adess..

Masa mula-mula pakai kereta lebih kurang setahun camtu aku tak pernah ade saman walaupun saman yang ciput-ciput... rasa riak pun ade gak lebih-lebih lagi bila sume kawan-kawan cite pasal saman dorang hehehe... almaklumlah time tu aku kan pemandu berhemah wink wink.

Bila masuk tahun ke 2.. amik ko.. sehingga sekarang saman aku dah RM400 lebih.. walaupun aku masih lagi seorang pemandu yang sangat-sangat berhemah :P... cume dah kureng sikit lah kot hemah tu :P

Tetibe teringat kan seorang kawan yang kerja kat bahagian pembayaran saman trafik. Time ni lah aku nak kontek die :P. Konon-konon nak mintak kurang huhuhu (teruk tol aku nih wink*) Die cakap sehingga akhir bulan 2 ni setiap pembayaran saman akan dapat diskaun sebanyak 50%. Kalau dah masuk bulan 3 still saman tu tak settle.. nama akan di blacklistkan oleh JPJ.. mak aihh..

Aku dah cek saman aku adalah dalam RM460.. so lepas dapat diskaun tinggal RM268.. aduh.. melayang lagi duitnye.. pasni kenalah aku upgrade sikit hemah aku tu kat jalan raya huhuhu.. alamak boleh ke.. ngeh ngeh. Papepun peraturan tetap peraturan.. jom kita sume bayar saman ramai-ramai sebelum nama kena blacklist ok..


P/S : Kalau nak cek saman anda silalah TEKAN KAT SINI


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

5 comments:

cik.shabah said...

he3,2 ratus lbeh tuuu.bole blanje cik shabah makan pizza 3 kali dear ;p

HaNya Aku.. said...

hahahah lawak r cik shabah ni ngeh ngeh

HaNya Aku.. said...
This comment has been removed by the author.
Nasuha Salleh said...

mak aih...beratus2 ye..
slmt tggl duit...

=D



p/s : Geo Lens Superb Untuk Mata

HaNya Aku.. said...

memang dah selamat tinggal pun kat duit tu wahai nasuha :(

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails