MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Saturday, June 5, 2010

Adess.. Banyaknye Saman Aku...

31/5/2010 tepat pukul 6.20 ptg..

I kena saman.. aduyai... tensennya.. ni semua gara-gara i cross kat laluan jalan sehala.. masa tu lepas ofis hour.. macam biasa tiap kali nak pegi jusco i akan lalu kat jalan tu.. lebih mudah & cepat.. bukan i je yang akan lalu kat situ tapi sesape yang tempat keje die berhampiran dengan ofis i pun akan lalu kat jalan tu jugak.. susah nak explain kat u all macam mana laluan nya.. ok tak pe.. tutup mata & bayangkan je ye :P

Sebelum tu macam biasa i akan pastikan takde kenderaan yang lalu kat situ.. tapi masa tu kawan i dah cakap kat i.. " eh macam ada polis je tu tengah saman motor " i dah kecik-kecikkan mata i dah tengok betul ke tak ade polis kat situ.. (walaupun pakai spek :P)

Bila i dah pasti polis tu tengah khusyuk saman orang.. i pun dengan selamber dek nye melintas.. konon-konon polis tu tak perasan (i perasan tere huhuh) betul-betul nak amik tiket paking tetibe..

"alamak... polis ni ikut kita lah" muka i dah gabra gile dah... tapi masih tetap teruskan perjalanan.. turun masuk ke kawasan parking dengan selambernye..

2 orang abang polis tetap follow i sambil idup-idupkan lampu kat motor die mintak i berhenti.. "adeh en polis ni aku tau lah nak benti" i membebel.. telinga kawan i yang jadi mangsa huhuhu

Kat kawasan parking tu kete i dah kene blok dengan motor 2 orang abang polis... i bukak tingkap.. "lesen & ic please" i bagi pastu abang polis tu mintak i keluar.. gi kat motor die..

I keluar  dengan muka tensen gile... i tengok kawan i duduk dalam kete sambil makan keropok... cit.. huhuh. Soalan yang ditanya oleh abang polis..

" Tau tak salah awak ape.." " Tau.."
" Keje kat mana?" "Dekat situ je.."

I ambil surat saman lepas tu terus i blah dari situ..

Esoknya i cek saman i melalui sms.. 

- Speeding RM300
- Traffic Obstruction RM30 

Aduyai... tak sangke banyak jugak saman aku ni... 

Cek Saman : 
Taip PDRM < ruang> NO IC hantar ke 37773
atau


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

4 comments:

sayang said...

haha .. lawak la.. nice post !

HaNya Aku.. said...

lawak ke huhuh... lawak saman ngee

dianafisa81 said...

semua budak al ikhsan ikut jalan tu...haha

HaNya Aku.. said...

tau takpe... aritu berderet dak opis kene saman

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails