MAIN TEKAN-TEKAN KAT SINI OKE :p

Wednesday, October 19, 2011

Jom Pekena Oblong!

Hari Ahad yang lepas aku jalan-jalan kat Batu Pahat. Dear cakap nak belanja aku makan sesuatu yang sedap. Oleh kerana aku ni memang seorang yang pemakan, so aku ikutkan jelah pelawaan dia tu.. lagi pulak bila dia dengan baik hatinya offer diri nak belanja aku.. so aku pun dengan rasa baik hati & tak de perasaan malu ni terus je terima.. bak kata orang-orang tua.. KALAU MALU LAPO aka LAPAR huk huk huk

Dear cakap pernah makan tak OBLONG? Dalam hati aku apekebendanya makanan tu.. pelik je nama dia. Aku fikir maybe makanan orang Jawa kot.. almaklumlah memang anak jawa asli ^____^

Tempat dia kat warung beger je.. so semua orang mampu makan oke!

Berdekatan dengan 7E & KlinikAn-Nur tapi sayangnya alamat dia aku tak tau hehehe

Eh agak-agak kalau brader ni tau muka dia glemer dalam belog kesayangan aku ni dia suka tak hehehe

Dengan penuh staill oke :P

Ha tu dia harga Oblong... biasa RM4.50, special RM5.50
Disebabkan aku ni special so aku dapat yang special punya... jangan marah tau huhuhu

Ha itulah dia bentuk oblong ni... rupa dia lebih kurang macam roti john jugak... 
Dalam dia memang sangat-sangat tebal.. berbaloi & sangat puas hati dengan harga dia yang agak mahal tu

Menu petang untuk hari tu, yang ni daging lembu.. memang sedap gila... 
Lagi satu simpan untuk bawak balik JB daging ayam... yang tu aku tak berapa suka pulak.. rasa dia agak kureng... ikut tekak masing-masing lah kan :P

Ni lah rupa isi kat dalam dia...
Ada sayur kobis, timun, tomato, mayonis, black pepper, sos cili & macam-macam lagi lah..
dan yang paling special ialah daging dia lepas dimasak dalam waktu yang agak lama (untuk pastikan kesemua daging tu dimasak betul) dicelur pulak dalam kuah kacang...
peh!!!! sedap gile lah beb! terangkat wa cakap lu ^___^


Terbaek la!

*** Jangan lupa belanje lagi yek hik hik


BACA JE? BAGI LAH KOMEN SIKIT ♥

9 comments:

gilaweb said...

kuat makan ih hekhek meh sket

DianaAzis said...

haha..tempat ini sgt dikenali..alamat tempat ini Jalan Besar Kluang - Batu Pahat, Parit Raja, Johor.. :)

iMBobo said...

pergh sedapnye tgk!! hehe

FiHa said...

tringin! ta pnah mam =(

Ungu Violet said...

kalau ada owang belanja mmg terbaekk...haha..:P

Meow Aizawa said...

nyum3..
bole belanje meow nti..hehe

HaNya Aku.. said...

gilaweb : ish sangat kuat hehehe :P

DianaAzis : eh ye ke... huhuhu..

iMBobo : ish tu baru tengok... kene pi rasa oke :)

FiHa : nak try? kene turun BP nih hehehe

Meow Aizawa : hehehe jom2...

aiman farhan said...

biasenye.. kalau makan oblong ke.. makan burger ni mesti mulut comot..
sos, mayonies die semua banyak.. :3

HaNya Aku.. said...

aiman farhan : hahaha tau xpe.. blushing you depan si dia.. ekekek.. cover cun je tu huhuhuh

JANGAN TENGOK JE..KLIK LAH SEKALI :p

Related Posts with Thumbnails